F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > DIY: F30 OEM Alarm Retrofit (320i/328i)
Extreme Powerhouse
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-30-2018, 04:54 PM   #67
Jhnblckwood
Captain
93
Rep
703
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

I did the coding of fzd first.
Appreciate 0
      04-30-2018, 07:43 PM   #68
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Ok final question.....how in the heck did you guys get the signal/led wires into the 16pin connector? I just realized my wires refuse to go down and won't full seat in the connector as if they are being blocked

Edit: NVM got it!
Appreciate 0
      05-01-2018, 10:07 AM   #69
Jhnblckwood
Captain
93
Rep
703
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

That was a pain until I figured it out too lol
Same thing with the fuse box. Glad U got it tho.
Appreciate 0
      05-01-2018, 11:27 AM   #70
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jhnblckwood View Post
That was a pain until I figured it out too lol
Same thing with the fuse box. Glad U got it tho.
Yeah Ive taken several pictures of things like that along the way that have been blockers for me. I will post them here as a resource for others.

My alarm is functioning now......everything but the siren. So just trying to track down why that's not working and then I should be set.
Appreciate 0
      05-03-2018, 02:41 PM   #71
Jhnblckwood
Captain
93
Rep
703
Posts

Drives: F30 2014 320i xdrive
Join Date: Jun 2017
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Make sure itís getting power n is grounded. Did u run wire from fzd to siren?
Appreciate 0
      05-03-2018, 10:41 PM   #72
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jhnblckwood View Post
Make sure itís getting power n is grounded. Did u run wire from fzd to siren?
Yeah I have it grounded to the factory harness ground so that should be fine. I grabbed the power wire and ground with the battery connected (not intentional) and got a nice little buzz so I'm assuming it's good there lol.

I have a signal wire running from the FZD. Even double checked the siren connections and all of the connections to the FZD.

Recoded the CAFD files to a different set that also ended in 503 (my I-step). No change.

Starting to run out of ideas other than a faulty signal wire or a bad siren
Appreciate 0
      05-04-2018, 04:23 AM   #73
david51
Lieutenant
david51's Avatar
France
295
Rep
580
Posts

Drives: bmw M3 F80
Join Date: Dec 2013
Location: france

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by sea_m235i View Post
Yeah I have it grounded to the factory harness ground so that should be fine. I grabbed the power wire and ground with the battery connected (not intentional) and got a nice little buzz so I'm assuming it's good there lol.

I have a signal wire running from the FZD. Even double checked the siren connections and all of the connections to the FZD.

Recoded the CAFD files to a different set that also ended in 503 (my I-step). No change.

Starting to run out of ideas other than a faulty signal wire or a bad siren
Hello
your red led flashes all the time or after arming
Appreciate 0
      05-04-2018, 09:24 AM   #74
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by david51 View Post
Hello
your red led flashes all the time or after arming
After arming. Functions as it should and the horn will honk if the alarm is set off.

So assuming that no issues with coding would prevent the siren from working but still allow the alarm to function as it should, it's got to be a siren/wiring issue.
Appreciate 0
      05-04-2018, 10:06 AM   #75
david51
Lieutenant
david51's Avatar
France
295
Rep
580
Posts

Drives: bmw M3 F80
Join Date: Dec 2013
Location: france

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by sea_m235i View Post
After arming. Functions as it should and the horn will honk if the alarm is set off.

So assuming that no issues with coding would prevent the siren from working but still allow the alarm to function as it should, it's got to be a siren/wiring issue.
your problem is that you have to activate the alarm output to the siren and not the horn.
send me your CAFD file
CAFD_00000A07_002_018_000.ncd
Appreciate 1
      05-04-2018, 11:16 AM   #76
david51
Lieutenant
david51's Avatar
France
295
Rep
580
Posts

Drives: bmw M3 F80
Join Date: Dec 2013
Location: france

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by david51 View Post
your problem is that you have to activate the alarm output to the siren and not the horn.
send me your CAFD file
CAFD_00000A07_002_018_000.ncd
check with E_sys

FEM_01 > ClIntegration 3041 > CLI_ZS_RELAY_ASSEMBLED = nicht_aktiv [Default]
FEM_01 > LceMaster 3060 > DWA_BLINKEN_ENABLE = aktiv
FEM_01 > PfInternalMirror 3120 > PF_INMI_LIN_VAR = nicht_aktiv [Default]
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_4_BUTTON_SPFN = nicht_aktiv [Default]
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_DEFAULT_IDG_4TH_BUTTON_LONG = Wert_00 [Default]
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_PANIC_ALARM = nicht_aktiv [Default]
Appreciate 1
      05-04-2018, 01:38 PM   #77
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by david51 View Post
check with E_sys
Hi David - thanks so much for your help. I PM'ed you with my CAFD file. I checked esys on the settings you listed and below are my results. 2 confirmed, 4 different.

FEM_01 > ClIntegration 3041 > CLI_ZS_RELAY_ASSEMBLED = nicht_aktiv [Default] (Confirmed)
FEM_01 > LceMaster 3060 > DWA_BLINKEN_ENABLE = aktiv (Confirmed)

FEM_01 > PfInternalMirror 3120 > PF_INMI_LIN_VAR = nicht_aktiv [Default] (Mine reads - ISP_k__EC_DWA_UGDO_US_Kompass)
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_4_BUTTON_SPFN = nicht_aktiv [Default] (Mine reads - Aktiv)
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_DEFAULT_IDG_4TH_BUTTON_LONG = Wert_00 [Default] (Mine reads - Wert_03)
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_PANIC_ALARM = nicht_aktiv [Default] (Mine reads - Aktiv)
__________________
2015 M235i RWD, MHD Stage 2+, FBO, MPE, XHP, HPD5Evo | IG @sea_m235i
Appreciate 0
      05-04-2018, 02:07 PM   #78
david51
Lieutenant
david51's Avatar
France
295
Rep
580
Posts

Drives: bmw M3 F80
Join Date: Dec 2013
Location: france

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by sea_m235i View Post
Hi David - thanks so much for your help. I PM'ed you with my CAFD file. I checked esys on the settings you listed and below are my results. 2 confirmed, 4 different.

FEM_01 > ClIntegration 3041 > CLI_ZS_RELAY_ASSEMBLED = nicht_aktiv [Default] (Confirmed)
FEM_01 > LceMaster 3060 > DWA_BLINKEN_ENABLE = aktiv (Confirmed)

FEM_01 > PfInternalMirror 3120 > PF_INMI_LIN_VAR = nicht_aktiv [Default] (Mine reads - ISP_k__EC_DWA_UGDO_US_Kompass)
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_4_BUTTON_SPFN = nicht_aktiv [Default] (Mine reads - Aktiv)
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_DEFAULT_IDG_4TH_BUTTON_LONG = Wert_00 [Default] (Mine reads - Wert_03)
FEM_01 > RemoteControl 30D0 > RC_PANIC_ALARM = nicht_aktiv [Default] (Mine reads - Aktiv)
here is the difference between your cafd record and mine.
Put on my own
Attached Images
 
Appreciate 1
      05-04-2018, 02:13 PM   #79
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by david51 View Post
here is the difference between your cafd record and mine.
Put on my own
Aha! Akustische Quittierung Entschaerfen/Schaerfen

So I will need to change these all to Active = 01. I'll give that a shot! Thank you!
__________________
2015 M235i RWD, MHD Stage 2+, FBO, MPE, XHP, HPD5Evo | IG @sea_m235i
Appreciate 0
      05-04-2018, 02:31 PM   #80
sevenofnine
New Member
sevenofnine's Avatar
Sweden
1
Rep
19
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

sea_m235i what mount for the siren did you buy for your 235? I cant find any mount on real oem for the f22
Appreciate 0
      05-04-2018, 02:52 PM   #81
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sevenofnine View Post
sea_m235i what mount for the siren did you buy for your 235? I cant find any mount on real oem for the f22
The mount for the 235 will be the same as for the 3 series. So the part number (65759224277) will work.

That being said - check your back left wheel well first! There was no mounting point on the body for my car as shown in the DIY pictures. So I had to fabricate a metal mounting point.

Pictures:
https://ibb.co/cMhCDn
https://ibb.co/gMfM67
__________________
2015 M235i RWD, MHD Stage 2+, FBO, MPE, XHP, HPD5Evo | IG @sea_m235i

Last edited by sea_m235i; 05-04-2018 at 03:35 PM..
Appreciate 0
      05-04-2018, 04:33 PM   #82
sevenofnine
New Member
sevenofnine's Avatar
Sweden
1
Rep
19
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

Thanks, but with the bracket you made you realy didnt need the 3 series mount did you? couldnt you just have mounted the siren directly to your custom bracket? If you look up the part number for the 3 series mount on real oem it only fits the 3 series and 1 series... thats why I think on the 2 series the siren is mounted a different way on oem installed alarms. Or am I misundestanding your photos?

Last edited by sevenofnine; 05-04-2018 at 04:49 PM..
Appreciate 0
      05-04-2018, 05:36 PM   #83
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sevenofnine View Post
Thanks, but with the bracket you made you realy didnt need the 3 series mount did you? couldnt you just have mounted the siren directly to your custom bracket? If you look up the part number for the 3 series mount on real oem it only fits the 3 series and 1 series... thats why I think on the 2 series the siren is mounted a different way on oem installed alarms. Or am I misundestanding your photos?
I bought the bracket before I realized that my car did not have the mount from the factory. Which is why I suggest you check first before buying it. It is the same mount for the 2 series though. David51 should be able to confirm as he also did this retrofit to his 235 which had the factory mounting point in place.

I kept the mounting bracket on mine because it left room for the wires/plug, where if I would have mounted the siren directly to the mounting point I created, it would not have left enough room for the wires. Hope that makes sense!
Appreciate 0
      05-04-2018, 05:44 PM   #84
sevenofnine
New Member
sevenofnine's Avatar
Sweden
1
Rep
19
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

Ok, great thanks for the reply. I already have the 3 series mount as well beacuse the siren i bought from the scrap was mounted to the mount �� I am planning on doing the install tomorow just trying to get as mouch information I can before I start.
Appreciate 0
      05-05-2018, 06:01 AM   #85
sevenofnine
New Member
sevenofnine's Avatar
Sweden
1
Rep
19
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sea_m235i View Post
After arming. Functions as it should and the horn will honk if the alarm is set off.

So assuming that no issues with coding would prevent the siren from working but still allow the alarm to function as it should, it's got to be a siren/wiring issue.
Looking at your picture you posted of your siren it seems that the pins in the contact have been pushed out and are maybe not making contact with your siren. The silicon grommets should not be visible when the pins are seated correctly.

The contact should look like this when the pins are seated correctly.

https://ibb.co/er4AJn

Last edited by sevenofnine; 05-05-2018 at 06:08 AM..
Appreciate 0
      05-06-2018, 12:28 AM   #86
sea_m235i
Private First Class
sea_m235i's Avatar
50
Rep
132
Posts

Drives: 2015 M235i - MHD Stg2, DP, MPE
Join Date: Oct 2017
Location: Seattle

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sevenofnine View Post
Looking at your picture you posted of your siren it seems that the pins in the contact have been pushed out and are maybe not making contact with your siren. The silicon grommets should not be visible when the pins are seated correctly.

The contact should look like this when the pins are seated correctly.

https://ibb.co/er4AJn
The contacts on mine still clicked into place but the rubber gromments disconnected and did not seat fully in the connector. I plugged and unplugged the connector a few times to check that the connectors were staying in place. Thank you for the idea though!

Were you able to get yours working?
Appreciate 0
      05-06-2018, 02:50 AM   #87
sevenofnine
New Member
sevenofnine's Avatar
Sweden
1
Rep
19
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

Installed everything yesterday but have not yet made the connections inside the car for the siren. Doing that and the coding today. I mounted my siren on a different place beacuse there was nothing to mount it to on the location you mounted yours. How did you mount your bracket you made?
Appreciate 0
      05-06-2018, 03:28 AM   #88
sevenofnine
New Member
sevenofnine's Avatar
Sweden
1
Rep
19
Posts

Drives: M235i
Join Date: Oct 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

Just made the connection to the siren in the trunk and the siren is working. I have not coded the car yet but the alarm is working as it should. Before I connected the siren the led in the rear view mirror would blink fast when I armed the car for a couple of seconds and then it would start blinking normaly. Now when the siren is connected the led blinks normaly directly after arming. So if your led is blinking fast for a couple of seconds right after arming that could mean that there is no connection to the siren.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:30 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST