F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Voice Command stopped working, after coding.
Extreme Powerhouse
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-24-2017, 04:59 PM   #1
PLuKE
Private
4
Rep
65
Posts

Drives: n/a
Join Date: Apr 2016
Location: England, Suffolk

iTrader: (0)

Voice Command stopped working, after coding.

I bought a V-Link dongle and Bimmercode.

I have followed some of the steps for coding in EBT, and the popular features. Which have all mostly worked! So that’s for peoples input.

I have however lost my Voice Command on the steering wheel, I think when I coded in Office. I have checked the CE Device Speech Recognition is “active”

Any ideas?
Appreciate 0
      02-04-2018, 07:14 AM   #2
bacanski
New Member
bacanski's Avatar
United Kingdom
4
Rep
25
Posts

Drives: F30 320i M
Join Date: Jan 2018
Location: Northampton

iTrader: (0)

Any progress? I noticed that long press is wotking but short dead.
Appreciate 0
      02-04-2018, 03:49 PM   #3
PLuKE
Private
4
Rep
65
Posts

Drives: n/a
Join Date: Apr 2016
Location: England, Suffolk

iTrader: (0)

I haven't no.

I did send an message to the support team of Bimmercode, but they said that there not sure which setting has caused this.

I did do some searching and looked at the settings and mine as all active, so unsure!

Thanks
Luke
Appreciate 0
      02-04-2018, 03:53 PM   #4
bacanski
New Member
bacanski's Avatar
United Kingdom
4
Rep
25
Posts

Drives: F30 320i M
Join Date: Jan 2018
Location: Northampton

iTrader: (0)

I have contacted Stephan from bimmercode same result.

Have found 2 option that should be active, changed them...

Still dosn't work.

I think ill have to change to stock (dont know yet how) and do it again by esys...
Appreciate 0
      11-03-2018, 02:26 AM   #5
PLuKE
Private
4
Rep
65
Posts

Drives: n/a
Join Date: Apr 2016
Location: England, Suffolk

iTrader: (0)

Hi,

Can anybody else add to this?
Thanks
Appreciate 0
      02-23-2021, 06:00 AM   #6
scunner
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW f36
Join Date: Feb 2021
Location: Liverpool

iTrader: (0)

Hi I have the same problem I've reset the module but with no joy and bimmercode support are as much use as a chocolate tea pot.
There reply was well if you have done a reset and it's still not working its not the programming look on the Internet for a solution.
There is obviously a problem with the coding as there are quite a few people with the same issue after programming with bimmercode.
Appreciate 0
      02-23-2021, 05:26 PM   #7
Wires
Colonel
Canada
767
Rep
2,956
Posts

Drives: 2016 340i xDrive
Join Date: Apr 2008
Location: Calgary

iTrader: (0)

Ok, I've never used Bimmercode to code my car, but here is the notes I took off the forum when I used ISTA to code office into my car. I'd check if they are all "acktiv" after Bimmercode.

SINGLE_OR_MULTILINK werte = 01

Rest all aktiv:
CONTACT_BOOK_PICTURES
BLUETOOTH_2ND_HFP
MACRO_PIM
PIM_SPEECH_TO_TEXT
PIM_NEW_ELEMENT_VOICE_EMAIL
PIM_BILDER_EIN_AUS
CALENDAR_EIN_AUS
TASK_EIN_AUS
REMINDER_EIN_AUS
TEXT_NOTES_EIN_AUS
AUDIO_NOTES_EIN_AUS
SMS_EIN_AUS
EMAIL_EIN_AUS
PIM_NEW_ELEMENT_EMAIL
PIM_NEW_ELEMENT_SMS
PIM_NEW_ELEMENT_AUDIO_NOTE
Appreciate 0
      03-02-2021, 05:39 AM   #8
WHLew
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW 330D X-Drive
Join Date: Oct 2020
Location: Norwich (UK)

iTrader: (0)

I had the same issue when following instructions to code EBT on here. I got over it by changing the following two which were shown as nicht_aktiv in the instruction i followed (as below) to Aktiv.

HU_NBT > HMI 3000 > SVS = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT > HMI 3000 > SYSTEM_TTS = nicht_aktiv [Default]

I also had CE Speech Recognition as Aktiv.

Hope this helps.
Appreciate 0
      03-18-2021, 07:30 AM   #9
scunner
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW f36
Join Date: Feb 2021
Location: Liverpool

iTrader: (0)

Thanks for the help I tried the larger settings but no change, when I changed SVS to aktiv i now get voice will be available shortly but does not start
any other ideas?
Thanks
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST