F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > F30 DIYs and Coding Discussions > Sport plus coding not 2TB
proTUNING Freaks
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-11-2017, 07:48 PM   #1
WajahatM
Private
United_States
11
Rep
86
Posts

Drives: 2013 AW F30 335i xDrive
Join Date: Jun 2017
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Sport plus coding not 2TB

I'm sure how to code for sport plus is somewhere out there, but there are so many threads that only talk about 2TB. For now I'm wondering what codes to actually change to get sport plus. I'm using the Bimmercode app because it has an expert mode that seems pretty good and the developer said that coding for sport plus is possible but not 2TB.

Also is there a thread out there that talks about all the expert coding with Bimmercode, maybe a cheat sheet?
Appreciate 0
      07-11-2017, 08:58 PM   #2
redbullfan
First Lieutenant
redbullfan's Avatar
United_States
79
Rep
328
Posts

Drives: 2013 335i xDrive Luxury Line
Join Date: Aug 2015
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by WajahatM View Post
I'm sure how to code for sport plus is somewhere out there, but there are so many threads that only talk about 2TB. For now I'm wondering what codes to actually change to get sport plus. I'm using the Bimmercode app because it has an expert mode that seems pretty good and the developer said that coding for sport plus is possible but not 2TB.

Also is there a thread out there that talks about all the expert coding with Bimmercode, maybe a cheat sheet?

Sport+ mode
ICM/3000 ICMKOD_B_SPORTLENKUNG nicht_aktiv ===> aktiv
KOMBI/3000 FDS_MENUE_TEXT_1/2/3/4 menue_4 ===> menue_3
KOMBI/3000 FDS_MENUE_SIGNAL_1/2/3/4 menue_4 ===> menue_3


Make sure you change the values for all 4 menus


Sport Automatic Transmission
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter_alt -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> LC -> aktiv
__________________
2013 335i XDrive Luxury Line

Appreciate 0
      07-11-2017, 09:24 PM   #3
WajahatM
Private
United_States
11
Rep
86
Posts

Drives: 2013 AW F30 335i xDrive
Join Date: Jun 2017
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Thank you very much sir
Appreciate 0
      07-12-2017, 03:29 AM   #4
adinair94
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: f30
Join Date: May 2017
Location: Dubai

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by WajahatM View Post
Thank you very much sir
Hi,

I had contacted the bimmercode dev as well regarding that, you cant use the expert mode in the ICM module yet, so it wouldnt be possible to code sport+ right now. Hopefully the dev adds this feature soon
Appreciate 0
      07-12-2017, 11:58 AM   #5
WajahatM
Private
United_States
11
Rep
86
Posts

Drives: 2013 AW F30 335i xDrive
Join Date: Jun 2017
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Yea I figured as much, I was messing around like an hour ago and couldn't expert code the ICM. Thanks for the code anyways, have it on a piece of paper in my car for when the app update comes it.
Appreciate 0
      07-12-2017, 04:05 PM   #6
redbullfan
First Lieutenant
redbullfan's Avatar
United_States
79
Rep
328
Posts

Drives: 2013 335i xDrive Luxury Line
Join Date: Aug 2015
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by WajahatM View Post
Yea I figured as much, I was messing around like an hour ago and couldn't expert code the ICM. Thanks for the code anyways, have it on a piece of paper in my car for when the app update comes it.
Quote:
Originally Posted by adinair94 View Post
Quote:
Originally Posted by WajahatM View Post
Thank you very much sir
Hi,

I had contacted the bimmercode dev as well regarding that, you cant use the expert mode in the ICM module yet, so it wouldnt be possible to code sport+ right now. Hopefully the dev adds this feature soon
Quote:
Originally Posted by WajahatM View Post
Yea I figured as much, I was messing around like an hour ago and couldn't expert code the ICM. Thanks for the code anyways, have it on a piece of paper in my car for when the app update comes it.
Why don't you guys use esys??
__________________
2013 335i XDrive Luxury Line

Appreciate 0
      07-12-2017, 10:19 PM   #7
WajahatM
Private
United_States
11
Rep
86
Posts

Drives: 2013 AW F30 335i xDrive
Join Date: Jun 2017
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Bimmercode is really simple to use and the features I wanted were super easy to code, literally just toggle a switch and code. I might use esys but I actually have to learn then.
Appreciate 0
      07-13-2017, 02:43 AM   #8
adinair94
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: f30
Join Date: May 2017
Location: Dubai

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by redbullfan View Post
Why don't you guys use esys??
Well I dont use esys since i believe you need the enet cable. I already had a wifi obd2 adapter lying around so bimmercode works with that.

Do those adapters work with esys too?
Appreciate 0
      05-10-2018, 06:00 PM   #9
Nd0udoinwork
Private
United_States
11
Rep
59
Posts

Drives: Red 328i XDrive
Join Date: Dec 2017
Location: Michigan

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by redbullfan View Post
Quote:
Originally Posted by WajahatM View Post
I'm sure how to code for sport plus is somewhere out there, but there are so many threads that only talk about 2TB. For now I'm wondering what codes to actually change to get sport plus. I'm using the Bimmercode app because it has an expert mode that seems pretty good and the developer said that coding for sport plus is possible but not 2TB.

Also is there a thread out there that talks about all the expert coding with Bimmercode, maybe a cheat sheet?

Sport+ mode
ICM/3000 ICMKOD_B_SPORTLENKUNG nicht_aktiv ===> aktiv
KOMBI/3000 FDS_MENUE_TEXT_1/2/3/4 menue_4 ===> menue_3
KOMBI/3000 FDS_MENUE_SIGNAL_1/2/3/4 menue_4 ===> menue_3


Make sure you change the values for all 4 menus


Sport Automatic Transmission
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter_alt -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> LC -> aktiv
all i get in the first step is verbaut or nicht_verbaut which one do i choose
Appreciate 0
      05-11-2018, 12:21 PM   #10
rflagg
Private
6
Rep
53
Posts

Drives: F31
Join Date: May 2017
Location: Finland

iTrader: (0)

Verbaut.
Appreciate 0
      05-11-2018, 12:28 PM   #11
jgoens
Major General
jgoens's Avatar
3540
Rep
5,727
Posts

Drives: 2013 335i msport
Join Date: Nov 2014
Location: San Mateo, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by adinair94 View Post
Well I dont use esys since i believe you need the enet cable. I already had a wifi obd2 adapter lying around so bimmercode works with that.

Do those adapters work with esys too?
No. You need to physically hook the car up to a computer.
Appreciate 0
      08-20-2018, 11:41 PM   #12
the_vermi
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: 2013 528i
Join Date: Aug 2018
Location: New York, NY

iTrader: (0)

Is the process for enabling Sport+ the same on the F10?

I have set ICM/3000 ICMKOD_B_SPORTLENKUNG to verbaut and set all the eight menu entries to menue_3. I see Sport+ in the menu when I hit the rocker switch, but I cannot select it.

SAT is enabled and seems to be working as expected.
Appreciate 0
      11-02-2018, 07:28 AM   #13
stev0258
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2013 335i xDrive
Join Date: Oct 2018
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by redbullfan View Post
Sport+ mode
ICM/3000 ICMKOD_B_SPORTLENKUNG nicht_aktiv ===> aktiv
KOMBI/3000 FDS_MENUE_TEXT_1/2/3/4 menue_4 ===> menue_3
KOMBI/3000 FDS_MENUE_SIGNAL_1/2/3/4 menue_4 ===> menue_3


Make sure you change the values for all 4 menus


Sport Automatic Transmission
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter_alt -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> Sportschalter -> aktiv
EGS/3000 Applikation -> LC -> aktiv

Noob here. I have a 2013 335i Luxury Line, looking to get the Sport Auto Transmission shifting. How is the 2TB different than doing an auto trans flash like XHP flashtool? Called a local Indy Mechanic here in MN and they said that changing the VO codes is not recommended and that any subsequent update would result in the VO codes going back to stock, so this would require re-doing. Can someone break down the difference between changing VO codes vs. a flash? Appreciate it!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
bimmercode, coding, f30 2013, sport+

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:55 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST