F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > N55 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications > LPFP codes help?
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-04-2019, 08:30 PM   #1
MineralF30
Private First Class
53
Rep
182
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

LPFP codes help?

I've been battling with fueling issues on my car for the past three months and still can't find a fix for it. I've had these two codes for as long as I can remember and can't get rid of them.

In the past three months I've replaced:
- Fuel Tank
- HPFP
- Upgraded the EKP
- Replaced Walbro 450 & also swapped the entire bucket assembly

But yet my car still randomly dies/stalls and leaves me stranded constantly due to losing all fuel pressure, even though I always have plenty of gas in the tank. I don't know what to do anymore so I'm looking for some help.

If anyone can help me out please let me know.
Attached Images
 
Appreciate 0
      11-04-2019, 08:47 PM   #2
thejeremyman9
Brigadier General
thejeremyman9's Avatar
2182
Rep
4,240
Posts

Drives: 2015 BMW 335i
Join Date: May 2019
Location: Cali

iTrader: (0)

Have you been able to capture a log of what happens when the car dies? Might just be worth doing some continuous logging to try and capture that.
Appreciate 0
      11-04-2019, 09:09 PM   #3
MineralF30
Private First Class
53
Rep
182
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by thejeremyman9 View Post
Have you been able to capture a log of what happens when the car dies? Might just be worth doing some continuous logging to try and capture that.
No I haven't gotten a log because it's so unpredictable. It always pops up with a drivetrain malfunction and the car misfires and then about 10 seconds later it just shuts off and the fuel pressure sits at 60-80 psi. It will just sit there all day long and won't start until I add fuel or mess with the tank.
Appreciate 0
      11-05-2019, 01:19 AM   #4
DreamerJoe
Captain
United_States
222
Rep
727
Posts

Drives: 2013 F30 335i
Join Date: Dec 2018
Location: SoCal

iTrader: (0)

LPFP codes help?

regulator or a sensor maybe?
__________________
MG F30 M-Sport 6mt FBO w/ MHD stage 2 plus (PWG), ST XA Coilovers, 19" VMR V804.
Appreciate 0
      11-05-2019, 04:35 AM   #5
MineralF30
Private First Class
53
Rep
182
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by DreamerJoe View Post
regulator or a sensor maybe?
I've swapped the regulator in the bucket assembly already, haven't touched any sensors though
Appreciate 0
      11-05-2019, 07:51 AM   #6
PAFD355
New Member
14
Rep
18
Posts

Drives: 2015 335i
Join Date: May 2018
Location: PA

iTrader: (0)

Have you considered the HPFP pressure sensor as being the culprit?
Appreciate 1
      11-05-2019, 11:52 AM   #7
MineralF30
Private First Class
53
Rep
182
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PAFD355 View Post
Have you considered the HPFP pressure sensor as being the culprit?
Hmm I haven't tried that yet, I'll look into it.
Appreciate 0
      06-25-2020, 05:33 PM   #8
TerryGTX
Private First Class
33
Rep
160
Posts

Drives: 2014 Bmw 435xi M-sport
Join Date: Sep 2017
Location: Boston, MA USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MineralF30 View Post
Quote:
Originally Posted by PAFD355 View Post
Have you considered the HPFP pressure sensor as being the culprit?
Hmm I haven't tried that yet, I'll look into it.
Have you fixed his problem eventually? My 14 435xi and my friend's also are having this issue. He replaced his LPFP still same issue below 1/4 fuel level.
Appreciate 0
      06-25-2020, 05:36 PM   #9
MineralF30
Private First Class
53
Rep
182
Posts

Drives: '16 F80 M3 6MT
Join Date: Jan 2019
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by TerryGTX View Post
Quote:
Originally Posted by MineralF30 View Post
Quote:
Originally Posted by PAFD355 View Post
Have you considered the HPFP pressure sensor as being the culprit?
Hmm I haven't tried that yet, I'll look into it.
Have you fixed his problem eventually? My 14 435xi and my friend's also are having this issue. He replaced his LPFP still same issue below 1/4 fuel level.
Ended up replacing my LPFP and that fixed it. If you're having troubles below 1/4 that could be due to low fuel level or something honestly
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:42 PM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST