F30POST
F30POST
2012-2015 BMW 3-Series and 4-Series Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW 3-Series and 4-Series Forum (F30 / F32) | F30POST > Technical Forums > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics > My BMW Remote USA App - Login Problem - Please Help
proTUNING Freaks
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-31-2014, 09:27 AM   #1
legaleye3000
First Lieutenant
United_States
34
Rep
383
Posts

Drives: 2014 328i; 2015 X3
Join Date: Sep 2012
Location: FL

iTrader: (0)

My BMW Remote USA App - Login Problem - Please Help

I downloaded "My BMW Remote" from the Google Play store. I put in my email address and pw and it says my username/pw is wrong. I tried email address in all caps. Still doesn't work.

I called the BMW Assist line and they can't figure it out. They're telling me the app should say "My BMW Remote 'US'" at the top even though mine doesn't have "US". However, in the reviews on the app store, before you download it, every says "finally- its available in the US", etc., indicating that this is the USA version of the app.

I called 3 different reps and they said they could not help me. I also tried changing my pw. Any help would be appreciated.
Appreciate 0
      07-31-2014, 09:48 AM   #2
Fronzdan
Lieutenant Colonel
215
Rep
1,572
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

It does NOT say "US" at the top. If you downloaded it from the Play Store and you are in the US, you got the right version.

Most likely you have your login wrong. That is, assuming your car is capable. Since you said you contacted BMW Assist, I would say yes. Have you tried the default password?
Appreciate 0
      07-31-2014, 09:52 AM   #3
legaleye3000
First Lieutenant
United_States
34
Rep
383
Posts

Drives: 2014 328i; 2015 X3
Join Date: Sep 2012
Location: FL

iTrader: (0)

I put in my pw that they confirmed was right. Try for shits and giggles, we changed the pw and it still would not work. I have a 2014 328i, so its capable. I dunno what else to do and the reps on the phone didn't either.
Appreciate 0
      07-31-2014, 10:36 AM   #4
JayRusso
Enlisted Member
United_States
5
Rep
39
Posts

Drives: 14my 320xi
Join Date: Jun 2014
Location: NJ

iTrader: (0)

I've never been able to get mine to work... I'm not sure if maybe its crippled because I have a 320, but when I login, I get the following error:

No activated services. Please go to ConnectedDrive portal to activate Remote Services and My info.


I've called BMW assist multiple time (even from the car) and they are unable to help...

- Jason
Appreciate 0
      07-31-2014, 11:01 AM   #5
Fronzdan
Lieutenant Colonel
215
Rep
1,572
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

The annoying thing is, I don't believe there IS a ConnectedDrive Portal for US. When you go there, you can select other continents...not NA.

When you guys says you called BMWAssist, you mean from the car with the SOS button, right? That's how I activated mine.
Appreciate 0
      07-31-2014, 11:10 AM   #6
legaleye3000
First Lieutenant
United_States
34
Rep
383
Posts

Drives: 2014 328i; 2015 X3
Join Date: Sep 2012
Location: FL

iTrader: (0)

When you click "forget password" on the app, it tells you to call a phone #. I called it with my phone and its the "BMW Assist" dept. They knew what I was talking about but they said they don't know what the problem is and that it should be working for me.
Appreciate 0
      07-31-2014, 11:18 AM   #7
nicknaz
Lieutenant General
nicknaz's Avatar
United_States
3160
Rep
10,501
Posts

Drives: 6TT, model 3P, SM, F31 330
Join Date: May 2008
Location: NorCal

iTrader: (0)

my GUESS is that it is an issue with the Android version. Try doing it on an iPhone with the BMW Remote USA app
Appreciate 0
      07-31-2014, 11:34 AM   #8
JayRusso
Enlisted Member
United_States
5
Rep
39
Posts

Drives: 14my 320xi
Join Date: Jun 2014
Location: NJ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nicknaz View Post
my GUESS is that it is an issue with the Android version. Try doing it on an iPhone with the BMW Remote USA app
I've tried both... No dice.

I've called directly from the SOS button as well.
Appreciate 0
      07-31-2014, 11:36 AM   #9
OC40
Lieutenant Colonel
48
Rep
1,831
Posts

Drives: 335i MSport + MPS/MPPK
Join Date: Jan 2013
Location: Irvine, CA

iTrader: (0)

Garage List
2013 MINI S  [0.00]
2013 BMW 335i  [0.00]
I assume that you entered in your username with all caps?
Appreciate 0
      07-31-2014, 11:50 AM   #10
Fronzdan
Lieutenant Colonel
215
Rep
1,572
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

I really think its something on the server side that isn't enabled. I just picked up a random Android 4.4.x phone, downloaded the app, logged in and was able to get it to work. Trying to remember how I got this setup in the first place.
I'm pretty sure I just hit the SOS button and told them I am a new owner and would like to setup for remote access. She verified that they could locate the car and did something on her end to allow remote access. I recall trying to log in to the remote app on my iPhone while she was on the line and it started working. It didn't work, until she did whatever it is that she did.
Appreciate 0
      07-31-2014, 12:02 PM   #11
hanszilla
Lieutenant
United_States
268
Rep
470
Posts

Drives: 16 F80
Join Date: Jul 2014
Location: OC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Fronzdan View Post
I really think its something on the server side that isn't enabled. I just picked up a random Android 4.4.x phone, downloaded the app, logged in and was able to get it to work. Trying to remember how I got this setup in the first place.
I'm pretty sure I just hit the SOS button and told them I am a new owner and would like to setup for remote access. She verified that they could locate the car and did something on her end to allow remote access. I recall trying to log in to the remote app on my iPhone while she was on the line and it started working. It didn't work, until she did whatever it is that she did.
Correct, I had to call in the rep too in order to get it to work. Try calling BMW connect from the car and let them know to activate the remote app from the phone.

On a sidenote I'm a bit disappointed as it only allowed me to lock/unlock, honk horn and flash the lights. Not sure what I was expecting.
__________________
IG: Watsonandbears

Forevermore haunted by 2 bear pillows in the car.
Appreciate 0
      07-31-2014, 12:12 PM   #12
cwazy1
Second Lieutenant
45
Rep
213
Posts

Drives: MG F80 ZCP
Join Date: May 2014
Location: Seattle, WA

iTrader: (0)

do you have nav or tech package in your car?
Appreciate 0
      07-31-2014, 12:23 PM   #13
nicknaz
Lieutenant General
nicknaz's Avatar
United_States
3160
Rep
10,501
Posts

Drives: 6TT, model 3P, SM, F31 330
Join Date: May 2008
Location: NorCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Hansiepooh View Post
Correct, I had to call in the rep too in order to get it to work. Try calling BMW connect from the car and let them know to activate the remote app from the phone.

On a sidenote I'm a bit disappointed as it only allowed me to lock/unlock, honk horn and flash the lights. Not sure what I was expecting.
don't forget the send to navigation system
Appreciate 0
      07-31-2014, 12:35 PM   #14
Fronzdan
Lieutenant Colonel
215
Rep
1,572
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

Ventilation is probably coming to iPhone since the updated Android app got it. Send in the suggestion from the app.
Appreciate 0
      07-31-2014, 01:59 PM   #15
sr5959
Captain
135
Rep
690
Posts

Drives: 428GC M-Sport
Join Date: Apr 2012
Location: Seattle

iTrader: (0)

Did you enter password in all CAPS too? I think that is required.
Appreciate 0
      07-31-2014, 08:05 PM   #16
JayRusso
Enlisted Member
United_States
5
Rep
39
Posts

Drives: 14my 320xi
Join Date: Jun 2014
Location: NJ

iTrader: (0)

I just spoke to a rep via BMW assist. Apparently, BMW has been telling people (including me) that they could use the application, as long as they have BMW assist. That is incorrect... the app is only available to cars with a certain package (and mine was not one of them). She believes it's a combination of BMW assist and the nav and/or the tech package. Stinks for me, but if you have those, it should work!
Appreciate 0
      07-31-2014, 08:50 PM   #17
Fronzdan
Lieutenant Colonel
215
Rep
1,572
Posts

Drives: 335i xDrive MSport 6MT
Join Date: Mar 2014
Location: MA

iTrader: (0)

Yes, I have tech package. Don't you love how clear it all is?
Appreciate 0
      08-01-2014, 11:48 PM   #18
DecemberStorm
Lieutenant
DecemberStorm's Avatar
Canada
561
Rep
464
Posts

Drives: G82 M4C
Join Date: Jun 2014
Location: Toronto

iTrader: (0)

This is from the apps description on Google Play Store:

Quote:
The "My BMW Remote" app can be used exclusively by customers with an active BMW Assist contract. 2014 and later vehicles, except X6, also require that the vehicle is equipped with the Remote Services option (option code 6AP).
It may pay dividend to look up your options sheet and see if you have 6AP. Here in Canada the service is bundled into the Connected Drive package(?) that also rolls in the real time traffic, concierge service and other telematics services.
Appreciate 0
      08-02-2014, 12:27 AM   #19
warmtoes
Lieutenant Colonel
Canada
29
Rep
1,918
Posts

Drives: EBII 435i xDrive
Join Date: Apr 2008
Location: Vancouver

iTrader: (1)

I'm in Canada and I couldn't login for the longest time even though I confirmed with the rep that my password was right. Then the rep noticed something that wasn't quite right with the account and she sent something off to the powers that be. She did inform me that it would take a bit to get resolved. About 7-8 days later it worked.
__________________
2014 EBII 435i xDrive M-sport
Gone: 2011 TiAg F25 X3 xDrive35i M-sport
Gone: 2008 TiAg w/Coral Red E88 135i Cab M-sport
Appreciate 0
      08-03-2014, 07:41 PM   #20
legaleye3000
First Lieutenant
United_States
34
Rep
383
Posts

Drives: 2014 328i; 2015 X3
Join Date: Sep 2012
Location: FL

iTrader: (0)

Btw, just started working for me today like magic. Didn't do anything different... Weird.
Appreciate 0
      09-11-2014, 06:24 PM   #21
canbmw
Second Lieutenant
15
Rep
267
Posts

Drives: 2014 F31
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonton

iTrader: (0)

My BMW remote app now works in Canada after not doing so for the longest time. I can see a picture of my car and the VIN but there is no functionality available. I don't believe I have the 6AP code or whatever is required. Kind of useless!!
Appreciate 0
      09-18-2014, 04:21 PM   #22
kent11202
Captain
United_States
592
Rep
918
Posts

Drives: 2013 328i
Join Date: Oct 2013
Location: SF Bay Area

iTrader: (0)

My BMW Remote app (on my iphone) is really goofy. The ONLY thing it can accomplish is to locate the vehicle so at least I know the app is there. If I try to flash the lights or blow the horn it just sits there and spins. After awhile it tells me" Service not performed because vehicle is nor responding. For more information see FAQs"

I was under the impression you can tell it to flash the lights or blow the horn more than once if need be but there is NO option allowing for that so this thing is REALLY screwed up. Oh, and yes, I did delete the app and reinstall it just to make sure.

There are NO FAQ's to check. While the guys at BMW genius have busted their butts trying to resolve this issue - still no luck. Contacted them again about an hour ago and it looks like they will have to send the problem to some "special" group that "may" be able to resolve this issue. They told me it "could" take weeks!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:40 AM.




f30post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST